Sådan føles det at blive fyret – en guide der får dig ud af dit nattøj og væk fra dit Nem Id

I virkeligheden vil jeg helst ikke skrive en guide. Jeg hader guides. Uh, sådan en der skal fortælle mig jeg rigtignok skal leve mit liv på den rigtige måde.

Men. Vi er jo nogle, der bliver fyret som IKKE starter selvstændig virksomhed, eller meget hurtigt får et velfungerende freelance-arbejdsliv, som ryger ud i en eksistentiel deroute, hvor man pludselig sidder som en anden voksenbaby og godt ved man ikke har tid nok til at starte forfra. Os, der har hjerner og hjerter, som bliver handlingslammede og apatiske over alt det vi nu kan gøre og os, der ikke magter at tage tyren ved hornene og begynde at løbetræne eller lære at jonglere eller at tale italiensk.

Os. Der kommer til at blive siddende LIDT længere i sofaen end de mennesker, der hurtigt får nok og som sætter ting i gang og som ikke har lyst til at udstoppe sig selv, hvis man fik et nej til en jobsamtale.

Den her er til alle os.

Nummer 1. Køb noget ordentligt hjemmetøj
Helt seriøst. Du ved godt hvor svært det er at komme ud af natbuksen og i dit almindelige tøj, og fordi du ikke ser mennesker dagligt, andet end dine børn måske. Og din kat. Så bliver du mere og mere ligeglad. Men lad være med det. Køb for dine sidste sparepenge noget fedt blødt hjemmetøj, så du i det mindste ikke går forbi dit spejlbillede og tror det er en hjemløs. Og nu er jeg rigtig Københavner-agtig, men jeg ELSKER alt fra Moshi Moshi Mind. Man skulle tro de selv har været arbejdsløse, for mage til godt snit og stil skal man lede længe efter og så er det fordærdeligt blødt. “Aaaaaah”, siger din krop. Du ligner måske lidt en, der dyrker yoga dagen lang, men what the hell, så kan du jo bare forestille dig, at du lige var hjemme fra dit retreat på Ibiza. Husk i så fald, husk at bruge selvbruner.

Nummer 2. Tag en fridag
Ja du har fri hver dag. Men tag alligevel en fridag fra din hjerne for det er den du kæmper mest med. Du har ingen deadlines udover den ugentlige “JA; JEG HAR SET MINE JOBFORSLAG” på jobnet.dk og så de to uegentlige jobs du skal søge, men den lange usikre deadline, hvor du ikke aner hvonår det her arbejdsløse liv slutter er langt værre end den korte. Så. Tag fri og gå all in på fridag. Lig på sofaen. Se en film. Binge alt det du kan på Netflix. Læs magasiner. Google din drømmerejser. Eller dims. Dims rundt og hyg dig. Bare hold fri.

Nummer 3. Børst dine tænder, red dit hår og gå i bad.
Hver dag. Måske behøver du ikke et bad hver dag. Men det andet skal du gøre hver dag. Hvis du er arbejdsløs eller har været det, så ved du hvad jeg mener. Jeg behøver ikke at uddybe.

Nummer 4. Lad være at sammeligne dig med andre.
Det kan fx ikke anbefales at tjekke Instagram og da slet ikke smutte Heidi Klums side. Så ser du nemlig at I er jævnaldrnede og at hun også er fraskilt. Forskellen fra dig og Heidi Klum er bare at du ikke ligger nøgen på solstrand med en killer krop og det perfekte liv. Og mens din eksmand er en røvirriterende narrøv, så er Heidi Klums eksmand: Seal. Høj flot sympatisk velsyngende lækker sort mand med en stor dejlig overkrop at læne sig ind i – han KAN bare ikke træls vel.

Nummer 5. Tænk ikke for meget over hvad du KUNNE have bedrevet tiden med.
Det er en glidebane og det gør ikke noget godt. For nogen. Eller for noget. Når din hjerne åbner den dør og byder dig indenfor, så siger du pænt nej tak jeg skal lige nøjagtig IKKE ind af den dør.

Nummer 6. Læs bøger.
Det gør noget godt for din hjerne. Du har brug for at læse bøger. Det er ikke til diskussion. Læs.

Nummer 7. Find noget godt TV.
Der er virkelig meget lorte tv. Men der er virkelig også meget godt TV. Støvsug internettet for solidt TV, så du får noget input, der gør dig klogere.

Nummer 8. Find gode podcasts.
Google er din ven (jeg laver et seperat indlæg om det).

Nummer 9. Træn.
Det ER godt, du glemmer din hjerne. Jeg gjorde og gør det for lidt. Men det ER godt. Basta.

Nummer 10. Spis ordenligt.
Din krop er dit tempel. Som man siger. Og nogle gange vil man kun ind i det tempel som serverer gluten med sukker. Hvidt hvede med nutella. Bland-selv slik og kager. Chips med dip og cola. You name it. Boller fra Koberg.
Jeg anbefaler dig at du opholder dig forholdsvis kort tid derinde og så er du altså nødt til at gå derhen, hvor to stængler selleri byder dig indenfor. Der hvor du får kød og grøntsager, nødder og olier. Hvor du kan trække kosttilskud i automater og hvor en lille alf hvisker dig i øret, at du skal huske at stay hydrated. Drik vand. Ik’. Og nok af det.

Nummer 11. Hvad du daglige skal messe som var du en buddhistisk Munk.
Det er en fase – det er en fase – det er en fase – det er en fase – det er en fase.
Herunder er du velkommen til at fortsætte listen som du lyster. Jeg kunne blive ved, men hører gerne hvad du har at sige.

Till then: ha’ det fantastisk. Og hvis du har en lortedag, så gå all in. For så bliver din gode dag endnu bedre. Når den kommer. Igen. For det gør den.

Reklamer

2 thoughts on “Sådan føles det at blive fyret – en guide der får dig ud af dit nattøj og væk fra dit Nem Id

  1. Altså, jeg vidste slet ikke at Heidi Klum var blevet skilt…
    Nå, men jeg har engang været arbejdsløs og kan sagtens relatere til dine råd. De kan evt. også bruges i situationer, hvor man skal skrive speciale #justsaying
    Kh. Birgitte

    Like

  2. Jeg kan relatere til det hele. Især nr. 3 – jeg øver mig i ikke bare at tage en hue på når jeg skal i Brugsen…Får lyst til at supplere med nr. 12: find en aktivitet, hvor nogen giver dig anerkendelse af og til. Det kan godt være ensomt at søge job og det er ikke altid at nogen anerkender din fine ansøgning/CV/empatiske evner osv, så man skal ikke holde vejret mens man venter på at blive rost. Her er en oplagt mulighed for at tage en tjans fx i dine børns sportsklub. Så har du også lidt kredit til når du får et job og skal bruge meget tid på det.

    Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s